Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη το πρωί (13-7-2010) στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.), ο Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκος Σηφουνάκης θέτει το ζήτημα για τα τιμολόγια ελλιμενισμού των σκαφών στην Μαρίνα Μυτιλήνης.

Ο κ. Σηφουνάκης στην επιστολή του αναφέρεται σε διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων για τα υψηλά τέλη ελλιμενισμού και ζητεί από τους αρμόδιους της Εταιρείας να λάβουν υπόψη τους τις επισημάνσεις φορέων και πολιτών και να επανεξετάσουν το ετήσιο κοστολόγιο για τα τέλη της Μαρίνας Μυτιλήνης , η οποία λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι για πρώτη φορά.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη προς την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης έχει ως εξής :

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ

Υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου

13.7.2010

Προς:

1. Τον Πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.

2. Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.

Με τη διαδικασία που δρομολόγησε η εταιρεία σας για την έναρξη λειτουργίας της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης και που βρίσκεται σε εξέλιξη ύστερα από πάρα πολύ καιρό πια, αφότου ολοκληρώθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις της, σας μεταφέρω την ικανοποίηση των πολιτών αλλά και τις εύλογες κατά τη γνώμη μου διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων για τα τιμολόγια ελλιμενισμού των σκαφών που θεσπίσθηκαν.

Όπως θα διαπιστώσατε απ την από 12.7.10 επιστολή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Λέσβου, που κοινοποιήθηκε και σε μένα, οι πολίτες αυτοί διαμαρτύρονται για το πολύ υψηλό κόστος ελλιμενισμού που καθιερώθηκε, το οποίο συγκρινόμενο με άλλες ΜΑΡΙΝΕΣ του Αιγαίου, εγγίζει (όπως ισχυρίζονται) ακόμη και το διπλάσιο ποσό.

Δεδομένου μάλιστα ότι, όπως προγραμματίζεται για το φετινό καλοκαίρι, εκ των πραγμάτων, η λειτουργία της ΜΑΡΙΝΑΣ Μυτιλήνης δεν θα καλύπτει όλες τις δυνατότητές της (όπως π.χ. μπαρ, εστιατόρια κλπ) και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να εξασφαλίζει τη παροχή πλήρων υπηρεσιών ελλιμενισμού, νομίζω ότι θα έπρεπε να επανεξεταστεί το ετήσιο κοστολόγιο που ήδη ανακοινώσατε.

Επειδή μάλιστα βρισκόμαστε στο μέσον ουσιαστικά της θερινής περιόδου, και, ευχής έργο θα είναι η ΜΑΡΙΝΑ να γίνει ευρύτερα γνωστή και να λειτουργήσει όσο πιο αποδοτικά γίνεται, προς όφελος της γενικότερης ανάπτυξης του τόπου, θα παρακαλούσα η όποια διορθωτική, προς την κατεύθυνση που σας ζητήθηκε ενέργειά σας, να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

Κλείνοντας παρακαλώ, αν έχετε την καλοσύνη, να με ενημερώσετε σχετικά, καθόσον πέραν του γνωστού και σε σας ενδιαφέροντός μου, γίνομαι κοινωνός των αιτημάτων των πολιτών.

Με τιμή

ΝΙΚΟΣ ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ